Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

"Ο καλόκαρδος λύκος"

Στα πλαίσια του θέματος οικογένεια διαβάσαμε το παραμύθι “Ο καλόκαρδος λύκος” του Geoffrey de Pennard , από τις εκδόσεις “Παπαδόπουλος”. Μετά την ανάγνωση του παραμυθιού ακολούθησε συζήτηση σχετική με το τί άρεσε και τί δεν άρεσε στο κάθε παιδί.




Το παραμύθι αυτό αναφέρεται στην ιστορία του νεαρού λύκου Λουκά που μεγάλωσε και αφήνει την οικογένειά του για να ζήσει μόνος του πια. Πριν φύγει αποχαιρετά όλα τα μέλη της οικογένειάς του: μαμά, μπαμπά, αδέλφια, γιαγιά, παππού . Όλοι κάτι έχουν να του πουν και ο μπαμπάς του στο τέλος του δίνει ένα κατάλογο που περιέχει “…όλα όσα μπορεί να φάει”.
“Έτσι, ο Λουκάς, ο νεαρός λύκος ξεκίνησε το ταξίδι του.”  Στην πορεία του συνάντησε διαδοχικά ήρωες γνωστών παραμυθιών με πρωταγωνιστή τον “κακό λύκο’. Κάθε φορά εξέταζε αν αυτοί που συναντούσε υπήρχαν στον κατάλογό του. Όταν διαπίστωνε ότι όντως υπήρχαν και ετοιμαζόταν να τους φάει,  εκείνοι τον παρακαλούσαν να τους αφήσει να ζήσουν. Ο Λουκάς ήταν πολύ καλόκαρδος και έτσι τους άφηνε να ζήσουν! Όμως πεινούσε πολύ!

… Η συνέχεια στο βιβλίο!

Κατά την ανάγνωση του βιβλίου γράψαμε σε χαρτί τον κατάλογο του Λουκά "ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ", με όλα όσα μπορούσε να φάει.

Στόχοι δραστηριότητας:
μέσω της δραστηριότητας αυτής τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να:
  • έλθουν σε επαφή με λογοτεχνικό κείμενο
  • ακούσουν προσεκτικά και να κατανοήσουν το νόημα του παραμυθιού
  •  προάγουν τον προφορικό τους λόγο
  • λένε την άποψή τους παίρνοντας το λόγο διαδοχικά
  • έρθουν σε επαφή με το γραπτό λόγο και τη φορά γραφής (κατάλογος ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...